Sportkinesitherapie

Zorg zo goed mogelijk voor je lichaam

Als sporter stel je je lichaam vaak stevig op de proef. KinePlus helpt je met sportkinesitherapie zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen om overbelasting en blessures te vermijden en om je terug op de been te helpen na een sportletsel. We behandelen je als een topatleet, op welk niveau je ook traint.

Overbelasting en blessures vermijden met sportkinesitherapie

Peesletsels, spierletsels, verstuikingen … Ze komen allemaal vaak voor. Een overbelasting of blessure pak je best zo snel mogelijk aan. Zo vermijd je nieuwe problemen. Want een blessure zorgt ervoor dat je gaat compenseren. En dat zorgt op zijn beurt voor nieuwe problemen. Hoe langer je de behandeling van een blessure uitstelt, hoe langer je nodig hebt om te herstellen.

KinePlus analyseert bij sportkinesitherapie eerst hoe je overbelasting of blessure is ontstaan. Daarbij kijken we naar je coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Daaruit volgt een behandelplan dat meestal bestaat uit een combinatie van oplossingen: manuele therapie, oefentherapie en functionele training. Dat zijn spierversterkende oefeningen die aanleunen bij bewegingen die je vaak maakt bij jouw sport.

Sporten op maat

Als sportkinesist begeleiden we je als een personal trainer na een blessure of in de aanloop naar een belangrijke prestatie. We helpen je met een aangepast trainingsschema, kracht- en conditietraining… Zowel (semi)professionele als recreatieve sporters kunnen terecht bij KinePlus. We doen er alles aan om je herstel te bespoedigen en je conditie terug op te bouwen. Stap voor stap naar je beste prestaties toewerken, geeft de grootste kans op succes.

Herstellen van een sportletsel

Zo snel mogelijk terug sporten. Dat is de hoofdreden waarom sporters aan sportrevalidatie beginnen na een acuut sportletsel. De drang om te bewegen is vaak groot en stilzitten is moeilijk. Met sportrevalidatie zet je de juiste stappen naar een vlot herstel. Zo vermijd je herval en overbelasting.

We begeleiden je om opnieuw te beginnen sporten en pijnvrij te bewegen na een sportblessure. Je behandelingsplan bestaat uit therapie en bewegingsoefeningen, afhankelijk van je sportblessure, en ook advies en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Het doel is niet alleen om het letsel te herstellen, maar we werken ook aan blessurepreventie.

Kruis

Sporttaping

 

Lees verder >>

Sportrevalidatie

 

Lees verder >>

Kracht- en conditietraining

Lees verder >>

Blessurepreventie

 

Lees verder >>

Een sportblessure opgelopen?

Heb je een overbelasting of sportblessure? Of heb je om een andere reden nood aan sportkinesitherapie? Maak een afspraak. We werken graag samen met jou naar je doel.

Scroll naar boven