Ademhalings
kinesitherapie

Ademhalingskinesitherapie

Ademhalingskinesitherapie richt zich op de behandeling van patiënten met ademhalingsproblemen. Ademhalingskinesitherapie kan op zich worden aangeraden als behandeling, of kan onderdeel zijn van een groter geheel (vb. lymfedrainage, hyperventilatie). De behandeling is steeds aangepast aan de patiënt en zijn specifieke aandoening(en). Daarom is het belangrijk dat we eerst je ademhalingspatronen observeren. Daarna kunnen we aan de slag om jou te helpen.

Wat is het doel van ademhalingskinesitherapie?

Het doel van ademhalingskinesitherapie is om de longen en luchtwegen vrij te maken van mucus (slijm) en om een rustige ademhaling te verkrijgen. Daarbij streven we naar een normaal ademhalingspatroon en leren we jou om je ademhaling onder controle te houden. Zo kunnen we een goede ventilatie van de longen stimuleren. Ten slotte willen we ook je inspanningscapaciteit verbeteren.

Welke klachten worden behandeld en hoe?

Deze behandeling kan helpen bij een groot aantal klachten. Zowel in het geval van acute en chronische longaandoeningen (vb. bronchitis, COPD, pneumonie, mucoviscidose, astma), als bij kortademigheid of dyspnoe wordt ademhalingskinesitherapie aangeraden.

De klachten worden behandeld door middel van:

  • Het aanleren van drainagetechnieken: drainage van de longen wordt door de patiënt zelf actief gedaan
  • Het reinigen van de bovenste luchtwegen via neusspoelingen
  • Mobilisatie van de borstkas
  • Inspanningsoefeningen/ relaxatie
  • Begeleiding bij aërosoltherapie, puffer of inhalator

Meer informatie over ademhalingskinesitherapie?

Wil je meer weten over deze behandeling bij Kine Plus Aalst? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

Kruis

Wil jij je graag door ons laten begeleiden?

Je kan ook voor volgende behandelingen bij ons terecht

Manuele therapie

Lees verder >>

McKenzie therapie

Lees verder >>

Rugschool

Lees verder >>

Sportkinesitherapie

Lees verder >>

Dry needling therapie

Lees verder >>

Lymfedrainage

Lees verder >>

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar boven