Bewegingstherapie

Bewegingstherapie

Optimaal bewegen is belangrijk voor wie wil werken aan een gezond lichaam. De meeste mensen staan nooit stil bij hun bewegingen. Meestal is dat ook niet nodig. Tot je te maken krijgt met een letsel, overbelasting, chronische pijn… Pijn verandert de manier waarop je je lichaam beweegt.

Soms is dat goed. Een verstuikte enkel hou je best even stil. Maar van zodra de zwelling afneemt, is opnieuw bewegen op een gezonde manier net belangrijk. Je lichaam moet weer leren vertrouwen op die enkel. Ook bij chronische aandoeningen is het belangrijk om aandacht te hebben voor hoe je beweegt. Zo vermijd je het risico dat je steeds minder gaat bewegen. Een sterk lichaam helpt om de pijn beter te controleren. Bewegingstherapie helpt je daarbij.

Gezond bewegen dankzij bewegingstherapie

Gezond bewegen start bij KinePlus met eenvoudige oefeningen die niet altijd zo makkelijk zijn als ze lijken.

Ze geven je een houvast. Door bewust je spieren te gebruiken en soepel en vloeiend te leren bewegen, sta je letterlijk sterker in je schoenen. We helpen je door bij te sturen en te corrigeren waar nodig. Stap voor stap leer je je lichaam terug beter kennen en krijg je opnieuw controle. Zo leer je meer te doen met minder last. Ook bij chronische aandoeningen zoals reuma, chronische pijn, … is bewegingstherapie een goede oplossing.

KinePlus kan je ook helpen met meer intensieve oefeningen om je fysieke vermogen te optimaliseren. Om het beste resultaat uit een oefening te halen, is het belangrijk dat je ze correct uitvoert. Net dat beetje extra zit vaak in de details. En daar willen wij je bij helpen.

KinePlus helpt je onder andere met rugschool bij rug-en nekpijn, maar je kan bij ons ook terecht voor het programma Start to move wanneer je beter én meer wil beginnen bewegen. Beide zijn er op gericht blijvende gedragsveranderingen te stimuleren, zodat je op lange termijn gezond kan blijven bewegen.

Kruis

Rugschool

 

Lees verder >>

Start to move

 

Lees verder >>

Kinecoach

 

Lees verder >>

Kracht- en conditietraining

Lees verder >>

Beter bewegen?

Of je nu pijn wil bestrijden of je lichaam beter helpen presteren, KinePlus helpt je met de juiste bewegingsoefeningen om je doel te bereiken. Klaar om beter te bewegen? Maak een afspraak. We zetten je graag in beweging!

Scroll naar boven