McKenzie therapie

Bij rug- en nekpijn

McKenzie therapie (Of MDT, Mechanische Diagnose en Therapie) is bekend door zijn goede resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling naar je benen en armen. De methode werkt ook goed bij de behandeling van de overige gewrichten zoals schouders en heupen. De succesvolle methode werd ontwikkeld door Robin McKenzie, een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut. Het doel van zijn methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk laten verdwijnen, maar ze ook in de toekomst vermijden.

Hoe werkt McKenzie therapie?

Tijdens een eerste onderzoek kijken we of je klachten met McKenzie therapie opgelost kunnen worden. Tijdens een vraaggesprek brengen we je klachten in kaart en daarna doen we een uitgebreid bewegingsonderzoek. Daarbij laten we je verschillende bewegingen veelvuldig herhalen. In verschillende richtingen. Bij elke beweging gaan we na welke invloed ze heeft op je klachten. Welke bewegingen maken de klachten erger? En welke bewegingen verminderen de pijn? Op basis van dit onderzoek weten we onmiddellijk of dit voor jou de juiste behandeling is.

De behandeling zelf is gericht op het aanleren van eenvoudige oefeningen waar je zelf mee aan de slag gaat. Zo leer je je klachten zelf te verbeteren om zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast geven we ook aandacht aan je houding en de manier waarop je beweegt in je dagelijks leven. Eventueel vullen we de therapie aan met andere manuele technieken zoals mobilisaties en manipulaties.

De voordelen van McKenzie therapie

Bij KinePlus zijn we erg overtuigd van de McKenzie methode. Heel wat patiënten behaalden er positieve resultaten mee en ze heeft heel wat voordelen:

  • Je weet snel of de behandeling een oplossing is voor jouw klachten. Dat betekent dat je ook snel resultaat ziet.
  • De oefeningen zijn eenvoudig en duidelijk. Daarom kan je er makkelijk zelf mee aan de slag.
  • De methode is wetenschappelijk onderbouwd.
Kruis

Wil je weten of McKenzie therapie iets voor jou is?

We luisteren graag naar jouw verhaal en geven je dan professioneel advies. Neem contact op zodat we kunnen onderzoeken of McKenzie therapie de gepaste oplossing is voor jou.

Je kan ook voor volgende behandelingen bij ons terecht

Manuele therapie

Lees verder >>

Rugschool

Lees verder >>

Sportkinesitherapie

Lees verder >>

Dry needling
therapie

Lees verder >>

Ademhalings-kinesitherapie

Lees verder >>

Lymfedrainage

 

Lees verder >>

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar boven