Prenatale kine

Wat is prenatale kinesitherapie?

Prenatale kine is een specialisatievorm onder perinatale kinesitherapie die zich focust op vrouwen tijdens de zwangerschap. Zowel voor als na de bevalling is extra begeleiding voordelig voor je lichaam. Prenatale kinesitherapie helpt je optimaal voorbereiden op de bevalling met verschillende oefeningen. Wij leren jou de juiste spieren ontspannen en verstevigen.

Waarbij kan prenatale kine jou helpen?

1. Bekkeninstabiliteit of bekkenproblemen behandelen

Tijdens je zwangerschap wordt er veel druk uitgeoefend op je bekkenbodemspieren, die als gevolg verslappen. Wij leren je tijdens prenatale kine die spieren op- en ontspannen. Dat is belangrijk zowel voor en tijdens als na de bevalling. Tijdens de bevalling is het immers nodig om je bekkenbodemspieren te ontspannen. Hoe meer je ze ontspant, hoe vlotter de bevalling.

Maar ook op de momenten buiten de bevalling zijn het de bekkenbodemspieren die ervoor zorgen dat je urine en ontlasting kan ophouden. Belangrijk dus om die onder controle te hebben. Naast het trainen van de bekkenbodemspieren in het ook belangrijk om de spieren rond het bekken te verstevigen ter preventie van bekkeninstabiliteit.

2. Voorbereiden op de bevalling

Om je optimaal voor te bereiden op de bevalling, is het belangrijk dat je precies weet wat er komt.

Kruis

Door te weten wat er gebeurt, zal je met een geruster hart kunnen bevallen. Daarnaast leer je bij prenatale kine ook enkele technieken aan om weeën beter op te vangen. Ademhaling speelt hierbij een grote rol, maar ook ontspanningsoefeningen en oefeningen om je perstechniek onder te knie te krijgen, komen aan bod.

3. Je conditie onderhouden

Er wordt tijdens prenatale kine ook aandacht besteed aan het behouden van een goede conditie tijdens je zwangerschap. Onder invloed van bepaalde zwangerschapshormonen kunnen je spieren namelijk verzwakken. Daarom is het belangrijk om te blijven bewegen en ongemakken of klachten te voorkomen.

4. Buik- en rugspieren verstevigen en rugklachten verminderen

Om jouw rug zo min mogelijk te belasten, is het belangrijk om je buik- en rugspieren te verstevigen. We leren jou enkele verstevigende oefeningen aan, alsook technieken om je rug te ontlasten.

Daarnaast leren we je ook om een goede lichaamshouding aan te nemen. Hoe kan je best zitten? Of slapen? Hoe kan je wandelen zonder je lichaam te belasten? We geven jou graag tips mee om jouw zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken.

Meer informatie?

Wil je meer weten over prenatale kine bij Kine Plus Aalst? Neem dan zeker contact op! We helpen je graag tijdens of na je zwangerschap!

Wil jij je graag door ons laten begeleiden?

Je kan ook voor postnatale kinesitherapie bij ons terecht

Postnatale kinesitherapie

Lees verder >>

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar boven