Hier zit je niet stil

Rugklachten krijg je meestal door eenzijdige houdingen en bewegingen tijdens je dagelijkse activiteiten. Lang doorgezakt achter je bureau zitten, lang met een gebogen rug in de tuin werken, die zware kast toch alleen verplaatsen… We doen het allemaal wel eens. Maar al die activiteiten kunnen tot een overbelasting van je rug leiden. Daarom kan het bij steeds terugkerende rugklachten helpen om te leren hoe je rug functioneert en hoe je hem minder kan belasten. Dat kan dankzij de rugschool.

Minder last dankzij de rugschool

Rugschool kan je helpen als je al rugklachten hebt, maar kan ook helpen om rugklachten te voorkomen. Aan de hand van informatie, tips en advies leer je je rug beter te gebruiken. Daarnaast zetten we de spieren rond je wervelkolom aan het werk met specifieke oefeningen. Sterkere spieren zorgen ervoor dat je rug zo goed mogelijk beschermd blijft tijdens je dagelijkse activiteiten.

Aan de slag

  • Beter bewustzijn: Eerst en vooral leren we je bewust zijn van de beste houding voor je rug. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke houdingen je vaak aanneemt en hoe die verschillen van de ideale rugpositie. Leren hoe je goed zit, staat of ligt is een belangrijke eerste stap om je rug te ontlasten.
  • Betere controle: Je spieren moeten sterk genoeg zijn om de ideale rugpositie zonder problemen aan te houden. Daarom trainen we de diepe stabiliserende spieren rond je bekken en je wervelkolom met spierversterkende oefeningen. Ook je buik- en rugspieren krijgen extra training. Zo heb je meer controle over je spieren en heeft je rug meer stabiliteit.
  • Betere conditie: Natuurlijk is het voor heel je lichaam van belang om een goede basisconditie te hebben. Maar voor je rug en nek is dat extra belangrijk. Zeker als je klachten hebt. Daarom maakt conditietraining deel uit van de aanpak. Je traint je conditie op de fiets, de crosstrainer of de loopband.
Kruis

Wil je minder last van je rug?

Rugschool helpt je om je rug beter te gebruiken en te versterken. KinePlus gaat graag samen met jou aan de slag.

Je kan ook voor volgende behandelingen bij ons terecht

Manuele therapie

Lees verder >>

McKenzie therapie

Lees verder >>

Sportkinesitherapie

Lees verder >>

Dry needling
therapie

Lees verder >>

Ademhalings-kinesitherapie

Lees verder >>

Lymfedrainage

 

Lees verder >>

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar boven