Kinesitherapie

Dat betekent beter bewegen

Wil je terug sporten na een blessure? Heb je rugpijn? Moet je revalideren na een ingreep of een ongeval? Wil je meer bewegen, maar weet je niet hoe? KinePlus helpt je vooruit. De nadruk ligt op beweging, op zorg voor je lichaam door oefeningen en therapieën. Samen zorgen we ervoor dat je pijn vermindert of dat je problemen in de toekomst leert voorkomen door kinesitherapie.

Zo start je met kinesitherapie

Meestal begint kinesitherapie met een doorverwijzing van je dokter. Tijdens een eerste consultatie bij KinePlus stellen we vooral vragen. Veel vragen. Over de aard en het ontstaan van je klachten. We luisteren naar je verhaal om te bepalen hoe je het best geholpen bent. Daarna volgt een doelgericht klinisch onderzoek. Denk aan gewrichtstesten, spiertesten, coördinatietesten, conditietesten…

Op basis van je testresultaten en je klachtenpatroon krijg je een persoonlijk behandelingsplan. Een wetenschappelijk onderbouwd plan waar je ook zelf iets over te zeggen hebt. De aanpak moet immers passen bij wie jij bent. Zo’n plan helpt ons om je pijn aan te pakken, je herstelproces in gang te zetten en je lichaam te versterken.

Aan de slag

KinePlus legt graag de nadruk op actie. We laten je bewegen in een positieve sfeer om zo optimaal aan je herstel te werken. Via beweging proberen we je spieren en gewrichten opnieuw soepeler te maken. Daarnaast kan de focus ook liggen op betere ademhaling, houding of evenwicht. Het uiteindelijke doel is je klachten volledig wegnemen of zoveel mogelijk verminderen. Daarvoor combineren we bewegingsoefeningen met manuele therapie, McKenzie therapie of rugschool bijvoorbeeld. Maar ook andere behandelingsvormen zoals dry needling zijn mogelijk.

Kinesitherapie gaat ook thuis verder

Je behaalt de beste resultaten als je ook thuis aan de slag gaat met de oefeningen die je bij KinePlus aanleert. Zo word je je bewust van hoe je beweegt en krijg je meer vertrouwen in je lichaam. Je leert beter wat werkt en wat niet en hoe je pijn in de toekomst kan voorkomen of beperken.

Kruis

Manuele therapie

Lees verder >>

McKenzie therapie

Lees verder >>

Rugschool

Lees verder >>

Sport-
kinesitherapie

Lees verder >>

Dry needling
therapie

Lees verder >>

Ademhalings-
kinesitherapie

Lees verder >>

Kinesitherapie nodig?

Ben je op zoek naar een kinesist die je kan helpen? Neem dan gerust contact op met KinePlus.
Samen zorgen we ervoor dat je opnieuw beter in beweging komt.

Scroll naar top