FAQ KinePlus

Naar je eerste afspraak breng je mee:

  • voorschrift van de arts
  • klevertje ziekenfonds
  • identiteitskaart
  • eventuele medische verslagen/ medische beeldvorming
  • handdoek voor op de tafel / toestellen

Al onze therapeuten zijn geconventioneerd en werken volgens de conventietarieven. De conventietarieven kan je vinden op de website van het RIZIV

Omdat onze therapeuten geconventioneerd zijn, passen wij RIZIV-tarieven toe en kunnen wij een hogere terugbetaling bieden. Alle tarieven vind je terug op de website van het RIZIV.

De betaling vindt plaats na 9 sessies of bij je laatste behandeling. Bij een langdurige revalidatie maken we een getuigschrift op na 10 sessies.

Betaling kan via Bancontact in de praktijk.

Het aantal sessies waar je recht op hebt, bepaalt de voorschrijvende arts. Het maximum aantal sessies kinesitherapie is onbeperkt, maar de maximale terugbetaling is begrensd. Je hebt recht op 18 sessies bij kleine aandoeningen (vb. enkelverstuiking, tenniselleboog). Bij specifieke aandoeningen zoals een operatie of revalidatie heb je recht op 60/80 sessies. Op de sessies voor zware aandoeningen (vb. Parkinson) staat geen beperking.

Allereerst besteden we aandacht aan jouw verhaal en doen we een doelgericht klinisch onderzoek. Zo gaan we samen op zoek naar de oorzaak en dynamiek van jouw aandoening. We streven hier altijd naar duidelijke communicatie over de aandoening en de specifieke behandeling. We stellen voor jou een behandelingsplan op, eventueel aangevuld met oefeningen die je thuis kan doen. Vervolgens kom je een aantal sessies bij ons voor kinesitherapie, revalidatie en bewegen op maat, zodat jij snel opnieuw kan bewegen zonder problemen.

Een afspraak maken kan via 053/85.09.85info@kineplusaalst.be of dit formulier.

Volgens de RIZIV-wetgeving duurt een behandeling minimaal 30 minuten. Die kan wel aangevuld worden met oefentherapie of training in onze oefenruimte tot een totale duur van 45 of zelfs 60 minuten.

Kruis

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar top