Postnatale kine

Wat is postnatale kinesitherapie?

Postnatale begeleiding focust op herstel na de bevalling. Zo vermijd je blijvende klachten na de zwangerschap en de bevalling. De veranderingen die je lichaam doormaakt zijn niet te onderschatten. De zwangerschap beïnvloedt je houding, evenwicht, spierkracht, ademhaling, mobiliteit, enzovoort. Tijdens deze behandeling helpen wij jou de verzwakte bekkenbodem-, buik- en rugspieren opnieuw te versterken. Je kan een beroep doen op postnatale kinesitherapie vanaf zes weken na de bevalling.

Hoe kan postnatale kine jou helpen?

1. Goede lichaamshouding en ergonomie

Na de bevalling is het belangrijk om te werken aan een correcte lichaamshouding. Je draagt je kindje steeds dichtbij, in een draagdoek, op de arm of in de Maxi-Cosi. Daarbij is het van groot belang om de juiste houding aan te nemen, en zo klachten te vermijden.

Een draagdoek, bijvoorbeeld, moet je op een ergonomische manier knopen, zodat je de baby zo dicht mogelijk bij je lichaam draagt en je nek en rug zo min mogelijk belast. Een Maxi-Cosi of draagmand kan je lichaam ook enorm belasten. Daarom leren we je graag enkele technieken aan om daar op een goede manier mee om te gaan. Ook voor borstvoeding kunnen we jou enkele handige tips meegeven.

Kruis

2. Versterken van verzwakte spieren

Veel vrouwen hebben na de bevalling last van stressincontinentie en kunnen hun plas moeilijk inhouden tijdens het lachen, niezen of andere inspanningen. Door je bekkenbodemspieren te trainen, kan je deze klachten eenvoudig vermijden. Ook je buik- en rugspieren kunnen erg verzwakt zijn na de bevalling. Daarom leren wij je tijdens de postnatale kinesitherapie graag enkele oefeningen aan die je thuis kan blijven doen.

3. Klachten behandelen

Heb je last van lage rugpijn, nekpijn of vermoeide spieren? Ook dan kan postnatale kinesitherapie een grote hulp zijn. Op basis van jouw klachten, stellen we een behandeling samen om jou optimaal te helpen.

4. Conditie onderhouden

Je conditie en kracht opnieuw opbouwen is een belangrijk onderdeel van het herstel. Door de stabiliteit van je lichaam te herstellen, kan je dagelijkse activiteiten en sporten eenvoudig hervatten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over postnatale kinesitherapie bij Kine Plus Aalst? Neem dan zeker contact op! We helpen je graag om je lichaam te herstellen!

Wil jij je graag door ons laten begeleiden?

Je kan ook voor prenatale kinesitherapie bij ons terecht

Prenatale kinesitherapie

Lees verder >>

Zoek jij een kinesist in Aalst?

Kom je graag langs bij KinePlus voor sportkinesitherapie of bewegingstherapie? Wij motiveren en stimuleren je op een professionele en verantwoorde manier.

Scroll naar boven